Harvest Gourmet Chargrilled dengan Rumpai laut

Harvest Gourmet Chargrilled dengan Rumpai laut

8 hidangan
25 MIN
Mudah

BAHAN-BAHAN

2 paket Cendawan Enoki
4 keping Rumpai Laut
1/2 paket Harvest Gourmet Chargrilled Pieces
1/2 cawan Minyak Masak
2 sudu besar Minyak Masak
2 tangkai Cili Merah
1 inci Halia
1 1/2 sudu besar Taucu
2 sudu kecil Gula
1/4 cawan Air
1 sudu kecil Tepung ubi kayu
1/2 sudu kecil Perasa Sayuran
1/2 cawan Air
2 sudu besar Taucu
2 sudu kecil Gula
1 sudu kecil Kicap Pekat
1/2 sudu kecil Minyak Bijan
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

ARAHAN PENYEDIAAN

1.

Untuk sambal, panaskan minyak masak, masukkan cili padi dan halia yang dicincang. Goreng hingga naik bau. Masukkan taucu, gula, air, perasa sayuran dan tepung kentang yang dilarutkan. Gaul sebati. Mengetepikan.

2.

Balut Harvest Gourmet Chargrilled Pieces dengan kepingan rumpai laut. Tutup hujungnya dengan sapuan air. Panaskan minyak masak, goreng hingga kekuningan.

3.

Untuk sos, campurkan air, taucu, gula, kicap ringan dan minyak bijan. Reneh seketika.

4.

Untuk menghidang, susun cendawan enoki kukus di atas pinggan, tuang atas sos, letak sambal di tengah. Kemudian susun chargrilled yang digoreng. Sedia untuk dihidangkan.

MAKLUMAT NUTRISI
Typical values
Per Serving
Tenaga
111 Kilocalories
Protein
5.4 Grams
Karbohidrat
10.2 Grams
Lemak
5.7 Grams