Harvest Gourmet Schnitzel Hainanese Style with Garlic Egg Fried Rice

Harvest Gourmet Schnitzel ala Hainan dengan Nasi Goreng Telur Bawang Putih

3 hidangan
16 MIN
Sederhana

BAHAN-BAHAN

200 gram Sos Tomato MAGGI®
1 1/3 sudu besar Jus Lemon
200 milliliter Air
5 sudu besar Gula
6 sudu besar Sos Plum
1 sudu besar Cuka
2 sudu besar Kicap cair
80 gram Sayur campur beku
40 gram Tomato Ceri Dibelah dua
30 gram Lada Benggala Hijau Dipotong dadu
30 gram Nenas
30 gram Bawang Merah Dipotong dadu
1 sudu besar Minyak Masak
1 keping Harvest Gourmet Schnitzel
10 gram Tepung Kentang
20 milliliter Air
1/5 sudu kecil Garam
3/4 sudu teh perasa cair MAGGI® No.3
200 gram Nasi (masak)
2 ulas bawang putih cincang
1 Unit Telur Dipukul
2/3 sudu besar Minyak Masak
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

ARAHAN PENYEDIAAN

1. Sediakan Campuran Sos

Masukkan 200 ml air mendidih, saus tomato Maggi, jus lemon, gula, sos plum, cuka dan kicap. Gaul rata dan biarkan mendidih selama 2 minit.

2. Penyediaan Bacuhan Tepung Kentang

Masukkan 20ml air ke dalam 10g tepung kentang dan gaul rata.

3. Tumis Sayur dengan Sos

Panaskan kuali dengan 25g minyak masak dengan api sederhana-rendah. Masukkan sayur campur, tomato ceri, lada benggala hijau, kiub nanas dan bawang merah yang telah dipotong dadu dan tumis hingga harum. Masukkan sos ke dalam kuali kemudian kacau sebati.

4. Membakar Harvest Gourmet Schnitzel Di Ketuhar

Bakar Harvest Gourmet Schnitzel dari keadaan beku pada suhu 180 darjah celcius selama sekitar 12 hingga 15 minit. Sebagai alternatif, jika anda tidak mempunyai ketuhar, goreng Harvest Gourmet Schnitzel hingga kekuningan.

5. Masak Nasi Goreng Telur Bawang Putih

Panaskan kuali dengan 15g minyak masak dengan api sederhana-rendah. Masukkan bawang putih, telur yang telah dipukul ke dalam kuali dan tumis hingga wangi. Masukkan nasi ke dalam kuali, kacau goreng dengan kuat. Masukkan garam secukup rasa dan perasa cair Maggi dan gaul rata.

MAKLUMAT NUTRISI
Typical values
Per Serving
Tenaga
524 Kilocalories
Protein
12.2 Grams
Karbohidrat
92.9 Grams
Lemak
11.6 Grams