Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Plant Based Samosa

Samosa Berasaskan Tumbuhan

Serving 10 hidangan
TAHAP Sederhana

BAHAN-BAHAN

2 sudu besar Minyak Masak
2 unit Bawang Besar
4 ulas Bawang Putih
2 tangkai Daun Kari
1 Peket MAGGI® Sambal Tumis 30g
2 1/2 sudu besar Serbuk Kari
1 paket Harvest Gourmet Stir Fry Mince
150 gram Kentang
2/3 cawan Air
1 1/2 sudu kecil Perasa Cendawan
2 sudu kecil Gula
1 sudu kecil Pes Asam Jawa
10 unit Kulit Popiah
2 sudu besar Tepung Gandum
1/4 cawan Air
2 cawan Minyak Masak
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Samosa Berasaskan Tumbuhan

ARAHAN PENYEDIAAN

1.

Panaskan minyak masak, tumis bawang merah dan bawang putih yang dikisar bersama daun kari hingga garing sedikit. Masukkan MAGGI Sambal Tumis dan serbuk kari. Gaul rata hingga pecah minyak. Masukkan Harvest Gourmet Mince, kentang dan air. Reneh hingga agak kering. Masukkan perasa vegetarian, gula dan pes asam jawa. Gaul rata & ketepikan.

2.

Campurkan air dengan tepung gandum untuk menghasilkan pes. Potong kulit spring roll dalam bentuk segi empat tepat. Letakkan inti dan lipat untuk membentuk segi tiga. Lipat sehingga hujung jahitan. Gam dengan pes.

3.

Panaskan minyak masak. Goreng hingga kekuningan atau boleh 'air fryer' pada suhu 180c hingga kekuningan.

Recipe created by
Muhammad Hakimi
MAKLUMAT NUTRISI

Typical values

Per Serving

Karbohidrat
29.7 Grams
Tenaga
268.4 Kilocalories
Lemak
12.2 Grams
Protein
9.7 Grams